HUIDVERNIEUWING

HUIDVERNIEUWING – RESURFACING

Een chemische peeling laten uitvoeren bij Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent is ideaal als je jouw huid wilt vernieuwen. Er bestaan drie technieken om het oppervlak van de huid te vernieuwen (in het Engels “resurfacing”):

  • Dermabrasie: het mechanisch afschuren of afschaven van een laagje huid
  • Laser: door hoogenergetische lichtstralen een laagje huid verwijderen
  • Chemische peeling bij ons in Gent: door een scheikundige reactie een laagje huid verwijderen

Op het eerste zicht voeren deze behandelingen alle drie hetzelfde uit: een laagje van de oude huid wordt verwijderd zodat zich nieuwere/jongere huid kan vormen. Echter wordt dermabrasie nog zelden toegepast, aangezien het afschuren van de huid met een huidfrees moeilijk met precisie uit te voeren is. Dit had soms onregelmatige resultaten tot gevolg. Tonnard & Verpaele gebruiken laser en chemische peeling in hun kliniek in Gent, de twee modernere technieken om de huid te vernieuwen.

Chemische peeling in Gent met Crotonolie – Bensipeel®

Crotonolie is een plantaardige vloeistof die tijdens de chemische peeling in Gent in verschillende verdunningen wordt aangebracht op de verouderde huid. Dit veroorzaakt een loslating van de bovenste huidlagen waarin de rimpels zich bevinden, en de huid herstelt zich door het vormen van een nieuwe oppervlakkige huidlaag. In vergelijking met vele andere peelings op de markt (TCA, Salicylzuur, Glycolzuur enzovoort) veroorzaakt crotonolie zowel een sterkere werking op de rimpels als een zekere aanspanning van de huid. Onderzoek heeft aangetoond dat na het gebruik van crotonolie tijdens de chemische peeling in Gent niet alleen het collageen in de huid verbeterd is, maar ook het elastine, wat vooral voor de soepelheid van de huid van belang is. Daarin is crotonolie uniek.

Deze peeling wordt gebruikt voor het behandelen van sterk zonbeschadigde huid van het gelaat, rimpels rond de mond, verslapping van de ogen en acnelittekens.

De genezing van de huid duurt acht à tien dagen, naargelang de diepte van de peeling. Tijdens dit herstel neem je best wat verlof, vermits de huid vervelt. Nadien is de huid wat rood gedurende zes à acht weken.

Erbium-YAG laser resurfacing

Lasers voor huidvernieuwing werken door het heel precies verdampen van een dun laagje huid, waardoor de rimpels minder diep worden en de huid gladder.

Er zijn verschillende soorten lasers om de huid te vernieuwen. De eerste generatie waren vooral C02-lasers die weliswaar doeltreffend waren, maar die ook veel verwikkelingen veroorzaakten (langdurige roodheid, blijvende ontkleuring enzovoort).

De Erbium-YAG heet een “koude laser” omdat de onderliggende huid nooit opwarmt boven de 44°C. Daardoor blijven de huidcellen gezond en herstelt het huidoppervlak zich vlot. Deze laser die Tonnard & Verpaele gebruiken, levert een afvlakking van de rimpels op zonder een langdurige roodheid en zonder noemenswaardig risico op ontkleuring. Toepassingen zijn vooral de rimpels op en rond de ogen. Ook littekens door acne en andere oorzaken worden vaak met de Erbium-YAG laser behandeld. Het herstel duurt ongeveer acht dagen, een week vrijaf nemen is dus aangeraden.

Kies voor een chemische peeling

Wil je jouw huid vernieuwen door middel van een chemische peeling in onze professionele kliniek in Gent? Neem dan vandaag nog telefonisch contact op met onze specialisten via +32(0)9269 94 94. Heb je nog specifieke vragen over het verloop van een chemische peeling bij ons in Gent? Stel deze eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@tonnardverpaele.com of vul het contactformulier in. Tevens kun je bij ons terecht voor een lipvergroting.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

  • Afstaande oren kunnen psychologisch heel belastend zijn. Hieraan kan verholpen worden voor een eenvoudige ingreep met een onopvallend sneetje achter het oor....

  • Een liplift is een kleine chirurgische ingreep uitgevoerd aan de basis van de neus om de verticale hoogte van de verouderende bovenlip te verkorten....

  • Herstel van volume met eigen vet is de basis van moderne verjongingstechnieken. Tonnard en Verpaele zijn zeer ervaren pioniers van deze techniek....

  • De mond geeft veel emoties weer. Vullen kan mooi zijn, doch even belangrijk is de huidkwaliteit en de vorm van de lippen. Een liplift werkt zeer verjongend...

  • Behoud van je natuurlijk uiterlijk, vlot herstel en minder risico’s: dit onderscheidt de MACS-lift die Tonnard en Verpaele ontwikkelden van andere face-lifts...

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK