Cryolipolyse

CRYOLIPOLYSE

Cryoplipolyse in Gent

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd centrum voor het uitvoeren van een cryolipolyse in Gent? Dan kan je hiervoor terecht bij Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent. Onze chirurgen zorgen voor een degelijke behandeling met een goed resultaat. Lees verder en kom meer te weten over vet laten bevriezen.

Wat houdt een cryolipolyse in een gespecialiseerde kliniek in Gent in?
De cryolipolyse, die wij uitvoeren in ons centrum in Gent, is een methode om vetcellen in het menselijk lichaam te laten bevriezen. Het principe is gebaseerd op gecontroleerde koeling van bepaalde lichaamsdelen, voor niet-invasieve plaatselijke vermindering van vetophopingen, ter verbetering van de lichaamscontouren. De blootstelling aan koeling veroorzaakt een selectieve vernietiging van vetcellen in het onderhuids vetweefsel, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel. Vet laten bevriezen wordt gepresenteerd als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

Hoe verloopt vet laten bevriezen?

Bij een cryolipolyse behandeling in onze kliniek in Gent wordt een applicator op de te behandelen zone geplaatst en zuigt deze de vetplooi tussen twee platen die de onderhuidse vetlaag zullen laten bevriezen. Na voldoende blootstelling aan een gecontroleerde temperatuur (± -8°C) begint een natuurlijk proces waarbij de vetcellen afsterven (apoptose). Deze dode cellen worden nadien door het immuunsysteem afgevoerd via het lymfesysteem.

Hoelang duurt een behandeling cryolipolyse in Gent?

Aangeraden wordt om de applicator gedurende 70 minuten te laten inwerken, dit om een voldoende koeling van het onderhuidse vetweefsel te bekomen. Na vet te laten bevriezen, wordt de zone los gemasseerd gedurende 5 à 10 minuten.

Is een behandeling pijnlijk?

De krachtige aanzuiging van vetweefsel veroorzaakt gedurende enkele minuten een gevoel dat wat oncomfortabel kan zijn, maar door de koeling ontstaat vrij snel een lichte plaatselijke verdoving. De rest van de cryolipolyse behandeling in de kliniek in Gent veroorzaakt geen pijn. De patiënt kan lezen, muziek beluisteren, op de laptop werken of zelfs slapen tijdens vet laten bevriezen.

Rekening houden met een “downtime” na een behandeling?

Neen, de patiënt kan zijn gewone bezigheden onmiddellijk na de cryolipolyse behandeling in de kliniek in Gent gewoon verderzetten. Er wordt enkel aangeraden om zware fysieke inspanningen die de buikgordel belasten gedurende 48 uur te vermijden, dit natuurlijk indien de buik lokaal behandeld werd.

Welke resultaten kun je verwachten?

De cryolipolyse behandeling die onze specialisten in Gent uitvoeren, kan de onderhuidse vetlaag met 20% tot 40% verminderen, dit komt overeen met één à twee centimeter per behandeling.
Naargelang de dikte van de onderhuidse vetlaag bij het begin van de cryolipolyse behandelingen en afhankelijk van het gewenste resultaat, zijn één tot drie behandelingen in het centrum in Gent nodig. De resultaten van vet laten bevriezen worden zichtbaar drie tot vier weken na de behandeling. Indien het behandelingsplan meerdere sessies voorziet, kan een tweede behandeling ingepland worden vanaf vier weken na de vorige sessie. Een bijkomende vermindering van 20% van de onderhuidse vetlaag is dan mogelijk, wat een totale vermindering van 40% tot 60% oplevert. De definitieve resultaten bereikt men ongeveer drie maand na de laatste sessie van vet laten bevriezen.

Zijn de resultaten van vet laten bevriezen blijvend?

Tijdens de behandeling sterven de behandelde vetcellen af en worden ze definitief verwijderd.
Als de patiënt zijn gewicht behoudt, zullen de resultaten op lange termijn stabiel blijven.

Mogelijke bijwerkingen?

Cryolipolyse is een heel veilige methode, die we uitvoeren in een moderne kliniek in Gent, om plaatselijk vet te laten bevriezen en verwijderen. Niettemin worden af en toe kleine ongemakken en/of bijwerkingen vermeld. Dit lijstje bevat alle bijwerkingen die ooit na cryolipolyse werden beschreven.

 • Uitslag (roodheid) op de behandelde zone, dit kan enkele minuten tot uren duren.
 • Gelokaliseerde blauwe plekken, veroorzaakt door het zuigproces.
 • Paresthesie en dysesthesie (veranderingen in het huidgevoel) in de behandelde zone, dit kan duren tot acht weken na de behandeling.
 • Vermoeidheid met een kleine kans op koorts binnen 24 uur na de behandeling.
 • Pijn gedurende de behandeling, voornamelijk tijdens de eerste 10 minuten van de behandeling.
 • Na de behandeling kan er een onaangenaam gevoel optreden in de behandelde zone, dit kan tot zeven à 10 dagen na de behandeling.
 • In zeer uitzonderlijke gevallen: flauwvallen, oppervlakkige wonden geassocieerd met de effecten van vet te laten bevriezen.
 • Paradoxale adipose hyperplasia (PAH): Paradoxale hyperplasie is een extreem zeldzame verwikkeling (0,0051%) waarbij het vet reageert door toe te nemen in plaats van weg te smelten. Hoewel dit zeldzame probleem heel vervelend en teleurstellend is, kan in dit geval uw plastisch chirurg dit eenvoudig oplossen door middel van een plaatselijke liposculptuur.

Wie komt in aanmerking?

Mannen en vrouwen die ondanks een evenwichtige voeding en voldoende fysieke activiteiten vervelende lokale vetophopingen hebben, meestal ter hoogte van de buik, de rug of op de binnenzijde van de armen of dijen. Cryolipolyse is geen behandeling voor obesitaspatiënten in onze kliniek in Gent.

Wat zijn de voordelen?

 • Efficiënt: zichtbare resultaten na één sessie.
 • Zonder risico: geen downtime, geen medicatie of nazorg nodig.

Vraag gerust om meer informatie

Wil je graag meer weten over de cryolipolyse behandeling, mesotherapie of LUMI8 in onze kliniek in Gent? Bel dan gerust naar +32(0)9269 94 94. Wij vertellen je graag meer over vet laten bevriezen.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

 • Bepaalde informatie over de mogelijke behandelingen mag volgens de wet niet online vermeld worden (bijv. de gangbare merknamen)...

 • Doeltreffende behandeling van allerlei bloedvat afhankelijke problemen van de huid...

 • Cryolipolyse maakt gebruik van intensieve koeling van de onderhuidse vetlaag en vermindert de dikte van deze laag met 20 tot 40 %...

 • Gebruik van verschillende golflenges van licht om allerhande huidproblemen aan te pakken op een niet agressieve manier...

 • Techniek om met talrijke fijne prikjes vitamine complexen tot diep in de huid aan te brengen....

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK