MOMMY CLINIC

MOMMY CLINIC

Een mommy make-over  bij Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent is ideaal als je je terug goed in je vel wilt voelen na je zwangerschap. Eén of meerdere bevallingen kunnen het lichaam van een jonge vrouw ingrijpend veranderen.

Zowel huidverslapping van buik en borsten, volumeverlies ter hoogte van de borsten, navelbreuk of spierverslapping kunnen hiervan een onaangenaam gevolg zijn. Reeds lang bestaan hiervoor chirurgische oplossingen, zoals de mommy make-over, die in het coupurecentrum/EMC2 in Gent worden aangeboden.

Sinds begin dit jaar worden deze zorgen in hun geheel bekeken. Het is namelijk mogelijk om in eenzelfde tijd verschillende esthetische ingrepen te combineren die het lichaam van een jonge mama terug strakker maken.

Terug een strak lichaam door de mommy make-over in Gent

Tijdens de mommy make-over in Gent kan ter hoogte van de buik een klassieke abdominoplastie of buikwandcorrectie worden uitgevoerd. Hierbij wordt de navel losgemaakt en de lakse huid (meestal met striemen) verwijderd. Tijdens deze operatie kan een kleine navelbreuk hersteld worden of kunnen de buikspieren terug aangespannen worden.

Wanneer de bevalling gebeurde door middel van een keizersnede, wordt dit litteken ook gecorrigeerd of verwijderd. Soms is het niet nodig een volledige buikwandcorrectie uit te voeren en volstaat de Hollywood-Tummy-Tuck of mini-abdominoplastie, waarbij enkel de losse huid onderaan de buik wordt aangespannen.

Het is mogelijk om ingrepen te combineren

Tijdens de mommy make-over in Gent kan de ingreep aan de buik gecombineerd worden in eenzelfde operatie met een borstcorrectie. Vaak is het decolleté-volume (“mijn bh-cup past niet meer”) verminderd ten gevolge van gewichtsschommelingen en borstvoeding. De meest voor de hand liggende oplossing is een klein-volume-borstvergroting om het verloren volume te herstellen. Dit betekent helemaal niet dat de borsten groter moeten zijn dan vòòr de bevalling: ook kleine prothesen kunnen voldoende zijn. Tijdens de eerste consultatie wordt dit uitgebreid besproken en gepast. Soms moet de lakse huid wel aangespannen worden om terug een strakke borst te maken, meestal met een verticaal lijntje, soms met een ankerlittekentje.

Bij extreem volumeverlies aan de borst wordt soms een hybride borstvergroting voorgesteld aan de patiënt. Hierbij wordt de borst vergroot door een prothese gecombineerd met eigen vet. Dit wordt door liposuctie weggenomen waar nodig, bijvoorbeeld ter hoogte van de love handles of de dijen. Het voordeel van deze hybride borstvergroting is dat de prothese minder te voelen is, en er dus een natuurlijker resultaat bekomen wordt.

 

Intieme chirurgie

De nieuwste trend die bij ons in Gent samen met deze klassieke mommy make-over aangeboden wordt, is intieme chirurgie. Zeker na een vaginale bevalling hebben ook deze weefsels heel wat te verduren gehad. Plastisch chirurg Pieter Vermeulen specialiseerde zich in deze genitale esthetiek: “Zwangerschappen leiden ook bij de schaamlippen, net zoals de borsten, tot een cyclus van zwelling en ontzwelling en mechanische stress. Dit resulteert in dezelfde laxiteit in deze regio.”

De meest gekende procedure is de labiaplastie of schaamlipverkleining waarbij opnieuw strakke binnenste schaamlippen worden gecreëerd. Deze ingreep zit in de lift. Volgens de American Society of Plastic Surgeons steeg de vraag naar deze correctie vorig jaar met 36% . Dr. Vermeulen: “Ons centrum in Gent biedt naast de mommy make-over de klassieke techniek met V-wedge aan die resulteert in natuurlijke littekens. Wij gaan evenwel nog verder. Ook de vaginale wand zelf kan verstevigd worden, hetzij door lipofilling, hetzij door aanspannen van de spieren. Dezelfde lipofilling kan ook de grote schaamlippen een jonger en voller aspect bieden.”

Voel je terug goed in je vel

Wil je je na je zwangerschap terug goed in je vel voelen? Laat dan een mommy make-over uitvoeren in onze kliniek in Gent. Door deze vorm van intieme chirurgie in onze mommy-clinic aan te bieden, is het laatste ontbrekende puzzelstukje gelegd. Er heerste een taboe over deze chirurgie, die in deze tijd niet meer op zijn plaats is. Wij maken hier korte metten mee! Contacteer ons via +32(0)9269 94 94, stuur een e-mail naar info@tonnardverpaele.com of vul het contactformulier in en maak een afspraak voor een mommy make-over in Gent.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

  • Een armlift beoogt de chirurgische correctie van loshangende huid en overmatig vetweefsel ter hoogte van de bovenarm...

  • Als je buik een overschot aan huid vertoont (een hangbuikje), kan abdominoplastie een dit corrigeren. In je ondergoed zit het litteken verborgen...

  • Wanneer huidverslapping grotendeels je ontevredenheid met je dijen bepaalt kan een dijlift een oplossing bieden...

  • Borstopzetting bij de man wordt doorgaans als bijzonder storend ervaren. De behandeling is meestal echter verassend eenvoudig...

  • Er bestaan 3 technieken om het oppervlak van de huid te vernieuwen: dermabrasie, laser en chemische peeling....

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK